Mesekönyv és az arculatterv amit szeretnek a gyerkőcök

A felnövekvő csemetének hatalmas igénye akad arra, hogy mesekönyv és az autófókusz segítségével átlássa a letisztult humán viszonyokat

Weboldal: A mesekönyv valóságos emberekhez hasonló, sokrétű és életszerű figurák segítségével a ifjoncok nem tudnák olyan könnyen megérteni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a extrém karakterek példáján. A mesekönyv üzenetét legalább olyan remekül lehet rajzolni, mint megírni magát a históriát. Mesekönyv részletezése ezen a weboldalon. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és jó pszichikai vénák kellenek, amelyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan titkaival.

A népmesék a megélhetési bonyodalmakat mindig lényegre törően és egyértelműen fogalmazzák meg. Így a ifjonc a mondanivaló lényegével szembesül, míg a bonyolultabb cselekmény csak összezavarná Őt. A mesekönyv minden helyzetet leegyszerűsít. Alakjait határozott vonallal alkotja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. Szereplőiben kevés az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek. Javaslatok a Meséld mesekönyv blogon. Sok modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv történeteiben a gonoszság éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz majdnem minden mesében alakot ölt valamelyik szereplőben, és megnyilvánul cselekedeteiben, mint ameddig mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség hordozza azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért harcolni kell.

Forrás: meseld.hu, 2019-10-14 13:13