Részecskeszűrő tisztítás házilag

Régi gépjármű vásárlása előtt sajnálatos módon nem vizsgálható meg a részecskeszűrő állapota

Számos rémhír terjeng a részecskeszűrővel kapcsolatosan, tudniillik az új vásárlás díja rettentően drága. A részecskeszűrő cseréje irdatlanul magas költség. Elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A minőségi részecskeszűrő díja több százezer forint.

Régebbi személygépkocsi vétele előtt sajnos nem tesztelhető le a részecskeszűrő állapota. A Szűrőrészecske részecskeszűrő honlapján olvasható több adat. Sajnos számtalan esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még a kontroll lámpa nem jelzi. A részecskeszűrő állapota nem tesztelhető le szerelés nélkül. Hibás részecskeszűrőt korrigálni vagy tisztítani kell. Előbbi rettentően magas kiadás, míg utóbbi olcsó trükk.

Ha a részecskeszűrő ellenőrző lámpája kigyullad, ne ijedjünk meg. Autókázzunk ki a sztrádára és pörgessük fel a fordulatszámot. Ha azonban ez sem válik be, keressünk fel egy részecskeszűrő szakembert. Aki az új részecskeszűrő árának töredékéért kiégeti a részecskeszűrőt. Gondoljunk a részecskeszűrő hibájára, ha a személygépkocsi fogyasztása megnőtt mialatt a teljesítménye jelentősen romlott.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-09-30 16:29