Részecskeszűrő tisztítás

A részecskeszűrő cseréje rettentően drága kiadás. Nagyon mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni

Egy minőségi részecskeszűrő a káros részecskék kilencven %-át képes csapdába fogni. Sokan nincsenek tisztában vele tudják, hogy a dízel személygépkocsik részecskeszűrővel vannak felszerelve. A részecskeszűrő szerepe az, hogy meggátolja az egészség- és környezetroncsoló molekulák szabadon távozását.

Régi személygépkocsi megvétele előtt sajnos nem ellenőrizhető a részecskeszűrő állapota. Sajnos temérdek alkalommal a részecskeszűrő el van tömődve, de még a check lámpa nem jelzi. A részecskeszűrő állapota nem vizsgálható át szerelés nélkül. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weboldalon található még több cikk. A gyenge minőségű részecskeszűrőt korrigálni vagy kiégetni kell. Előbbi rettentően borsos költségű, míg utóbbi kedvezményes árú módszer.

Ha a részecskeszűrő ellenőrző lámpája felvillan, ne essünk pánikba. Autózzunk ki az autópályára és pörgessük meg a motort. Ha azonban ez sem segít, keressünk fel egy részecskeszűrő szakembert. Aki az új részecskeszűrő árának töredékéért kipucolja a részecskeszűrőt. Gondoljunk a részecskeszűrő eltömődésére, ha a gépkocsi fogyasztása megnőtt mialatt a teljesítménye igencsak romlott.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-02-28 18:21