Részecskeszűrő kiiktatás hátrányai

Régi személygépkocsi vétele előtt sajnálatos módon nem vizsgálható át a részecskeszűrő állapota

Régi személygépjármű vásárlása előtt sajnos nem tesztelhető le a részecskeszűrő állapota. Sajnos számtalan esetben a részecskeszűrő el van tömődve, de még a kontroll lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem vizsgálható meg szétszerelés nélkül. Hibás részecskeszűrőt javítani vagy tisztítani kell. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weboldalon látható még több tipp. Előbbi rettentően magas kiadás, amíg utóbbi pénztárcabarát eljárás.

Számtalan rémhír terjeng a részecskeszűrővel kapcsolatban, hiszen a csere költsége irdatlanul magas. A részecskeszűrő javítása rettentően magas díj. Rettentően mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. Az eredeti részecskeszűrő költsége több százezer Ft.

Gondolhatunk a részecskeszűrő eltömődésére, ha a kocsi fogyasztása nőtt mialatt a teljesítménye különösen csökkent. Ha a részecskeszűrő ellenőrző lámpája kigyullad, ne ijedjünk meg. Autózzunk ki az autópályára és pörgessük meg az autót. Amikor ez sem válik be, keressünk fel egy részecskeszűrő specialistát. Aki egy új részecskeszűrő költségének töredékéért kitakarítja a részecskeszűrőt.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2017-12-22 18:19