Mesekönyv amit kedvelnek a gyermekek

A felcseperedő lurkónak irdatlan szüksége akad arra, hogy mesekönyv segítségével átlássa a szerény humán kötelékeket, szimpatizáljon a vitézekkel

Mesekönyv - A mesekönyv bemutatása úgy készülnek cégünknél, hogy a szülő a kiválasztott históriákból azt a részt elküldi nekünk, amit szeretne a gyerekszobában látni illusztrációként. Arra is van lehetőség, hogy sok meséből egy kis képes mesekönyvet készítsünk személyre szabva a csöppség igényeinek megfelelően. A mesekönyv történetéből ki lehet ragadni szakaszokat, amiket aztán képként, vagy faliképként a gyermek viszontláthat. Ily módon a kedvenc mesebeli példaképét, vagy mesebeli helyét mindig láthatja. Mesekönyv adatok a meseld.hu weblapján.

Sok modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv sztorijaiban a gonoszság éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz félig-meddig minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul tetteiben, mint ahogy mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség viszi azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért küzdeni kell. A népmesék az egzisztenciális bajokat mindig lényegre törően és egyértelműen fogalmazzák meg. Így a gyermek a mondanivaló lényegével szembesül, míg a bonyolultabb cselekmény csak összezavarná a lurkót. A mesekönyv minden stádiumot egyszerűsít. Alakjait határozott vonallal rajzolja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. Szereplőiben kevés az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek.

Címkék: Mesekönyv

Forrás: meseld.hu, 2017-05-08 18:21