EuroJackpot lottó nyerőszámok

Kontinensünk egyik legkedveltebb közös lottója, az EuroJackpot, ami egy nemzetközi, euro alapú lottójáték, ahol a jackpotra fizetett meglehetősen nagy pénzösszeg mellé tizenegy további nyeremény-kategória is adott.

Az EuroJackpot lottó az 1990-es évek közepén útjára indított EuroMillions lottó modelljén alapszik. A lottószervezők felfedezték, hogy ha egyben tartják kézben több eltérő nemzet szelvényeit és játékosait, abban az esetben gyakrabban kerülhet sor valóban óriási nyereményösszegek kiosztására.

Ennek okán ezt a lottót kifejezetten olyan céllal alakították ki, hogy egyéb ismert lottóknál többet, gyakrabban és jobb esélyekkel fizessen ki a szerencsevadászoknak. Ha bárki helyesen tippeli meg az 5 főszámot és a 2 Euro-számot, akár 90 millió euró, de legalább 10 millió euro nyereményben részesül.

Talán nem is kell mindjárt a jackpotot megnyerni: az EuroJackpot közreműködésével többféleképpen is gazdag lehet bárki. Az EuroJackpot nem fix nyereményszintekkel működik, hanem az összes értékesített lottószelvény beállított százalékában állapítja meg a nyeremény-kifizetések mértékét, ami magasabb átlagos nyereményeket jelent a játékosok számára, különösen abban az esetben, ha régóta nem volt telitalálat: a főnyeremény 90 millió euróig növekedhet, ha addig sincs nyertes, a nyereményt az alsóbb (11) nyerőosztályokban sorsolják ki.

Oldalunkon fellelhetők az EuroJackpot esetén az aktuális nyertes számok, nyeremények és statisztikák a megszokott heti számhúzást követően: pénteki napokon.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2016-04-02 17:01