Euro árfolyam bankonként

Nem kizárólag a banki szakembereket érinti az euro kurzus, hiszen családok ezreinek van (még) deviza alapú tartozása, emellett az országhatárokon túl vagy a nemzetközi online shopokban beszerzett árukat euroban is meg lehet fizetni.

Nem itthon dolgozol, vagy nagy útra készülődsz, euroba fektetnél, vagy egyszerűen a szomszédos országok egyikében tankolnál, vásárolnál, költekeznél? Tehát az árfolyam keveseknek közömbös.

(Köztudottan megjelenése óta az euro - az európai egységes valuta - a második leginkább alkalmazott tartalékvaluta, és a második legnagyobb forgalmat bonyolító pénznem az amerikai zöldhasú mögött, és nem utolsó sorban a világon a legnagyobb összértékben jelen levő valuta.)

Lényeg a lényeg, érdekel milyen napi euro árfolyammal számolhatsz.

Nálunk tájékoztatásul összevetjük a népszerűbb magyarországi pénzintézetek (pl. OTP)és a Magyar Nemzeti Bank hivatalos, aktuális aznapra vonatkozó euro valuta-deviza, vételi-eladási, illetve középárfolyamait. Többek között az is az is nyomon követhető, hogy az egyes bankok árfolyamai milyen mértékben térnek el a mintának számító MNB középárfolyamtól, tehát milyen haszonnal ténykednek.

Emellett olvashatók a kiválasztott pénzintézetnél az összes konvertibilis pénznemre (valuta és deviza) érvényes forintos árfolyamok is.

Más pénznemek mellett mindenekelőtt az euro korábbi időszak ármozgásairól grafikon ad mindent elmondó képet.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2016-04-02 17:01